aureliavAurelia Vișinescu este cea mai cunoscută femeie oenolog din România, producând în crama Domeniile Săhăteni vinuri speciale, cu personalitate. Ȋndrăgostită dintotdeauna de natura și atrasă inițial de arhitectura peisageră, în ultimii ani ai Facultății de Horticultură, Aurelia Vișinescu alege să studieze oenologia, fiind fascinată de știința din spatele licorii lui Bachus.

Urmându-și pasiunea pentru vin, roadele muncii sale nu s-au lasat așteptate, acestea concretizandu-se în propria podgorie și cramă, înființate cu sprijinul și la îndemnul asociatului său, Steve Cacenco. De fiecare dată când este întrebată cum e sa fie o femeie de succes prezentă într-un domeniu dominat de bărbați, Aurelia are un singur răspuns:
„Ȋntr-o lume guvernată după regulile profesionismului nu există femei sau bărbați, există doar specialiști!”

Aurelia Vișinescu continuă să investească în crama de la Săhăteni, unde mai mult de 5 mil. € au fost alocați modernizarea cramei, tehnologie, replatantarea viei, atenția îndreptandu-se acum către dezvoltarea turismului în zonă. „Ne-am propus să avem o pensiune turistică, o mică fermă cu animale, poate chiar echitație” ne dezvăluie Aurelia Vișinescu. In present,compania Domeniile Sahateni detine 70 ha de vita de vie.

Studiind și acumulând experiență în locurile vizitate în străinătate, unde a avut contact direct cu specialiști și tehnologie de ultima oră, Aurelia Vișinescu se bucură acum de recunoaștere pe plan internațional. Astfel, cea mai valoroasă medalie obținută a fost Marea Medalie de Aur la Concursul Mondial de la Bruxelles in 2002, acordată unui Pinot Noir, din recolta anului 1999.