Dan Pascariu

Dan Pascariu este una din figurile proeminente ale sistemului bancar din România. După absolvirea în 1973 a Facultăţii de Comerţ Exterior din cadrul Academiei de Studii Economice (ASE) din Bucureşti şi-a început cariera în Banca Românã de Comerţ Exterior. În anul 1990 a fost ales preşedinte al Consiliului de Administraţie, poziţie pe care a ocupat-o pânã în februarie 1994.

În 1994 a fost numit preşedinte executiv Banca București (devenită ulterior Alpha Bank), instituţie bancarã creatã de Alpha Credit Bank, cea mai mare bancã privatã din Grecia şi Banca Europeanã pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

În august 1994 a creat Grupul de Investiţii Bucureşti (devenit ulterior Alpha Finance), o subsidiarã a Bãncii Bucuresti, societate de brokerage şi consultanţã financiarã, a fost preşedinte al Consiliului de Administraţie. În februarie 1996 a părăsit Grupul Alpha şi a devenit preşedintele Consiliului de Administraţie al CA-IB Financial Advisers SA, Bucureşti, fiind responsabil cu conducerea si supravegherea tuturor activitãţilor bancare de investiţii ale CA-IB Investment Bank, Viena în România.

În octombrie 1997 a fost numit şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al Bank Austria Creditanstalt România, devenind astfel preşedintele Grupului Bank Austria în România (ulterior HVB Romania). După fuziunea între HVB Bank România, Banca ”Ion Ţiriac” şi UniCredit Bank România, începând cu iunie 2007 este preşedinte al Consiliului de Supraveghere al UniCredit Ţiriac Bank (membră a Grupului UniCredit).

Este fondatorul şi primul preşedinte al Asociaţiei Române a Băncilor.