Despre TEDx

TEDx-InteriorTEDxGood

În spiritul ideilor care merită răspândite (ideas worth spreading), TEDx este un program de evenimente organizate local, care aduc oamenii împreună pentru a împărtăși o experiență similară TED. La un eveniment TEDx se combină înregistrări TEDTalks și vorbitori live, pentru a genera discuții profunde și conexiuni într-un grup restrâns. Aceste evenimente locale și organizate independent au brandul TEDx, unde x = eveniment TED organizat independent.

Conferinta TED furnizează un ghid general pentru organizarea programului TEDx, dar evenimentele TEDx individuale, inclusiv al nostru, sunt organizate independent.

Despre TED

TED este o organizație non-profit devotată conceptului de idei care merita răspândite (Ideas Worth Spreading).Începută ca o conferință în California acum 26 de ani, TED a crescut sa susțină cu multe inițiative acele idei care să schimbe lumea.

La o conferință TED, cei mai mari gânditori și oameni de acțiune ai lumii sunt invitați să susțină discursul vieții lor în 18 minute sau mai putin. Printre vorbitorii TED s-au numărat Roger Ebert, Sheryl Sandberg, Bill Gates, Elizabeth Gilbert, Benoit Mandelbrot, Philippe Starck, Ngozi Okonjo-Iweala, Brian Greene, Isabel Allende și fostul prim-ministru al Marii Britanii  Gordon Brown. În fiecare an au loc trei evenimente majore TED: Conferința TED are loc in fiecare primăvară în Vancouver, Canada, simultan cu TEDActive, în Whistler, BC; și Conferința TEDGlobal în fiecare vară în Edinburgh, Scoția.

Pe TED.com, discursuri de la conferințele TED sunt disponibile gratuit către întreaga lume sub forma filmelor TED Talks. Un nou film TED Talk este postat în fiecare zi. Prin intermediul Open Translation Project, discursuri TED Talks sunt subtitrate de volutari din întreaga lume în mai multe de 90 de limbi. Prin rețeaua de distribuție, discursurile TED Talks sunt făcute disponibile la TV, radio, Netflix și multe site-uri web.

Inițiativa TEDx acordă licențe gratuite către oameni din lumea întreagă pentru a organiza evenimente în stilul TED în comunitățile locale, cu discursuri TED și vorbitori live. Au fost susținute mai mult de 5000 de evenimente TEDx, iar discursuri selectate din acestea au devenit chiar filme TED Talks.

Evenimentul anual TED Prize oferta 1 milion de dolari unui individ excepțional care dorește să schimbe lumea. Programul TED Fellows ajuta oameni inovatori care schimbă lumea să devină parte din comunitatea TED și, cu ajutorul acestuia, să amplifice impactul proiectelor și activităților lor remarcabile. TED-Ed crează scurte lecții video prin aducerea împreuna a profesorilor de exceptie cu animatori, pentru a fi utilizate în sălile de clasă sau pentru a învața individual.

Mai multe informații despre următoarele conferințe TED sunt disponibile pe http://www.ted.com/registration.

Urmărește TED pe Twitter la  http://twitter.com/TEDTalks, sau pe Facebook la http://www.facebook.com/TED.